Átvétel és kiszállítás

Ha online áruházból rendelünk, akkor többféle fizetési, átvételi és szállítási mód közül választhatunk. Kérhetjük postán a terméket, vagy kihozhatja futárszolgálat is.

szallitoEgyes áruházaknak saját szállítói, csomagküldő partnerei vannak, akikkel leszerződtek. A kiszállítás általában egy-két munkanapot vesz igénybe, de ez is attól függ, ki viszi házhoz a terméket. Miután megkaptuk a csomagot, ellenőrizzük, hogy megtalálható-e benne a számla és a garanciajegy. Ruhák esetében a terméknek tartalmaznia kell az anyagösszetételt is. Ha külföldről rendelünk, akkor az információk között megtalálhatjuk a szállítási időt és költségeket. Sok webáruházban lehetőség van a személyes átvételre is. Ez azért is szerencsés, mert így egyből ellenőrizni tudjuk az árut. Érdemes a helyszínen kibontani a csomagot és megnézni, hogy azt a méretet, típust és színt kaptuk-e, amit szerettünk volna. Ha nem, akkor utána kell néznünk, hogy az adott áruházban lehetőség van-e a terméket visszaküldeni, kicserélni.

Ezt a vásárlási tájékoztatóban találjuk meg, amit a rendelés előtt fontos áttanulmányozni. A nagyobb online áruházak olykor átvállalják a kiszállítási költséget. Könnyen megtehetik, hiszen a hatalmas forgalom miatt speciális kedvezményeket kapnak a kiszállító cégektől. Ha internetről rendelünk, postázási címet kell megadni. Figyelni kell arra, hogy ez olyan cím legyen, melyen napközben is át tudjuk venni a terméket.

Telefonszámunkat is ezért fontos feltüntetni, mert ennek segítségével a futár egyeztetni tud velünk a szállítás pontos idejéről, helyéről. Mielőtt megrendeljük a kiválasztott árut, alaposan olvassuk át a szállítási feltételeket, hiszen ez nem minden áruház esetében egyforma. Vannak termékek, melyeket egyből küldeni tudnak, viszont előfordulhat, hogy a megrendelni kívánt áru éppen nincs raktáron, így várnunk kell, míg a cég beszerzi.

Nagyon ritka, hogy az áruház csomagolási költséget számol fel, de azért ennek is nézzünk utána, mielőtt kosarunkba helyezzük a terméket.

Szólj hozzá!

Email címed titokban marad.