Mire figyeljünk, ha interneten vásárolunk ruhát?

rendelniEgyre népszerűbb az online vásárlás, hiszen sokkal olcsóbban és kényelmesebben juthatunk hozzá az áhított termékekhez.

Sokan vesznek ruhákat, cipőket az internet segítségével. Nem elég viszont, ha csak a konkrét termék kiválasztására fordítunk figyelmet, arra is időt kell szánni, hogy a megfelelő oldalról válasszunk. A legtöbb ismert portál biztonságos, de vannak olyan oldalak is, melyek veszélyesek lehetnek. Ezért, először is óvintézkedéseket kell tennünk, mielőtt belefognánk a vásárlásba. Fontos, hogy számítógépünk el legyen látva megfelelő védelemmel, vírusirtóval, továbbá javítsuk böngészőnket is. A legokosabb, ha olyan webáruházakból vásárolunk, melyeket ismerünk, vagy pozitív tapasztalatokat hallottunk róluk. Ha egy ajánlat túl vonzónak tűnik, legyünk óvatosak, ezek a legtöbb esetben átverések. Személyes adatainkkal is óvatosan bánjunk. Ha olyan portállal találkozunk, ahol a megszokottnál több adatot kérnek el, fogjunk gyanút és vizsgáljuk át gyorsan gépünket. Az egyik legjobb óvintézkedés, ha nem közvetlenül bankkártyánk adatait adjuk meg, hanem elektronikus kártyát használunk. Ezt minden bank biztosítani tudja.

Lényege, hogy nem közvetlenül a bankszámlánkról veszik le a pénzt, így sokkal biztonságosabb a vásárlás. A megelőzésen kívül oda kell figyelnünk a termékkel kapcsolatos dolgokra is. A webáruházakon általában megtalálható a méretekkel és színekkel kapcsolatos információ, de azért figyelmesnek kell lennünk. Fontos, hogy pontosan mérjük le magunkat, mielőtt kiválasztanánk a megfelelő méretet. Meg kell nézni a ruha anyagösszetételét is. A színek is sokszor eltérőek lehetnek, hiszen a monitor nem mindig tudja élethűen visszaadni a valóságot, ezzel sajnos számolnunk kell.

Természetesen mielőtt megrendeljük a terméket, a vásárlási feltételeket is alaposan át kell tanulmányoznunk. Egyes helyeken ugyanis lehetőség van arra, hogy visszaküldjük, kicseréljük a megrendelt árut. A vásárlói véleményeket is érdemes átböngészni, ott is hozzájuthatunk értékes információkhoz.

Szólj hozzá!

Email címed titokban marad.