Online rendelés

Ha egy webáruházból szeretne online rendelni, akkor első körben regisztrációra van szükség. Miután ez megtörtént, jöhet a bevásárlás. A legtöbb áruházban vannak szűkítési lehetőségek, így könnyebben megtaláljuk, amit szeretnénk.

Ruhák esetében ez célszerű, hiszen ha éppen egy kabátot keresünk, akkor nem feltétlenül szerencsés, ha végig kell néznünk az összes terméket, a pólóktól kezdve a fürdőruhákig. A keresés funkciónál továbbá híreket, teszteket is találhatunk. Érdemes még elolvasni a vásárlói véleményeket, melyből az is kiderülhet, hogy mennyire biztonságos az adott webáruház. Ha megtaláltuk a megfelelő ruhát, ki kell választani a méretet és a színt. Ha mindez megvan, kosárba tehetjük termékeinket. Ez még nem jár semmilyen kötelezettséggel sem, bármikor kivehetjük, kicserélhetjük annak tartalmát. Ha eldöntöttük, mit szeretnénk megvenni, érdemes áttanulmányozni a vásárlási feltételeket és a szállítási információkat. Előfordulhat ugyanis, hogy a megrendelt ruha mérete nem lesz jó, így nem árt tudni, hogy lehetőségünk van-e azt a későbbiekben visszacserélni vagy sem. Ha minden rendben, folytathatjuk a vásárlást. Meg kell adnunk adatainkat, ki kell választanunk, hogy milyen szállítást szeretnénk. Ez lehet személyes átvétel, posta vagy futárszolgálat.

Egyes webáruházak leszerződnek kiszállító cégekkel, ebben az esetben nincs lehetőségünk mást választani. A cím, melyet megadunk, olyan legyen, ahol napközben is tartózkodunk, hiszen a legtöbb futár ilyenkor szállít. Telefonszámunkat is feltétlenül adjuk meg, hiszen így a kézbesítő egyeztethet velünk időpontot és helyszínt illetően. A fizetés történhet készpénzzel, bankkártyával is. A legjobb módszer a PayPal használata, mivel gyors, kényelmes és biztonságos.

Ha minden adatot kitöltöttünk, jóváhagyhatjuk megrendelésünket. Itt még leellenőrizhetjük, hogy mindent helyesen töltöttünk-e ki. Ha igen, akkor megerősíthetjük, elküldhetjük megrendelésünket. Miután ezt megtettük, kapni fogunk egy automatikus emailt, melyben megtalálhatjuk a rendelés részleteit. Sokszor lehetőségünk van nyomon követni megrendelésünk aktuális állapotát is.

Szólj hozzá!

Email címed titokban marad.